fbpx

Nuotio Digitalta uusi palvelu, opastamme ja ohjaamme etäpalaverijärjestelmien käyttöön

Olemme kiitollisia, että saimme Business Finlandin Korona kriisin alla  lanseeraamasta “Liiketoiminnan rahoitus häritiötilantessa ohjelmasta” päätöksen hyvin nopeasti, alle viikossa. Pystyimme aloittamaan tilanteeseen sopivien uusien palveluiden suunnittelun 12 500 euron esiselvityshankkeella, josta 80% tulee rahoituksena.  

Olemme alusta lähtien hyödyntäneet sekä itse sekä asiakkaiden kanssa etäpalaverikäytäntöjä. Ne ovat jo arkea monelle muullekin digitaalisuuden tuntevalle yrityksellle.  Nyt ajattelimme tämän selvitystyön myötä tarjota apuamme yrityksille ja muille yhteisöille, jotka eivät siihen ole tottuneita ja ovat pulassa, kun työntekijöiden tulee ensisijaisesti yrittää työskennellä etänä.

Koronakriisi vaikutti myös Nuotio digitaliin. Olimme vastikään tehneet paljon työtä matkailualaan erikoistumisen kanssa, mm markkinoinnin  ja myynnin, vastuullisuuden, strategiatyön ja tuotteistuksen parissa. Meillä on paljon keskeisiä asiakkuuksia matkailualalta. Yhtäkkiä Lapissa erittäin vetovoimaiselta näyttävä ala olikin pahoissa ongelmissa. Korona-asteroidi mätkähti maahan ja iski koko toimialan hämärän peittoon.  Ja kun meidän asiakkaiden tulot loppuvat, se vaikuttaa myös meihin. Sopeudumme tilanteeseen ja kehitämme uutta koronan aikana.

Varsinaiset  tuotteistetut palvelumme etätapaamisten tukemiseen  julkaistaan myöhemmin, mutta jo hyvin pian tarjoamme aluksi maksutonta neuvontaa erilaisiin järjestelmiin ja niiden käyttöön tutustumiseen. Emme tarjoa mitään tiettyä alustaa, vaan keskustelemme asiakkaan kanssa ja ehdotamme tarpeen mukaan erilaisia ratkaisuja.  Ohjaamme ja opastamme niiden käyttöön, kuten Google meet/ Hangouts, TeamsZoom ja Workplace Myös suomalaisilla toimijoilla on paljon erilaisia käteviä ratkaisuja, jotka on suunniteltu erityisesti tietylle kohderyhmälle, esim. talonyhtiöille.

Toivottavaa on, että kun korona on saatu kukistettua, etätyöskentelyä ei hylätä, vaan osa palavereista ja kokouksista korvataan ympäristöystävällisillä ja aikaa säästävillä etäjärjestelmillä. Tietysti välillä pitää nähdä myös kasvokkain ja sitä moni nyt odottaakin.

Jatkamme myös matkailualan kehittämistä koko ajan, nyt on toisaalta aikaa miettiä uutta.  Kriisin jälkeen avautuva maailma haluaa nähdä uudenlaisia palveluita. Esim. suuret massat ovat out vielä pitkään  ja lähimatkailu voimistuu. Tätäkin suunnittelutyötä tukevat erilaiset etäpalaverijärjestelmät. Varsinkin isompien ryhmien kasvokkain tapaamista kannattaa nyt vähentää, että pääsemme mahdollisimman pian ja terveenä tekemään uutta kehittämistyötä ja markkinointia, kun maailma taas avautuu. Meihin voi olla yhteydessä myös tulevien matkailuprojektien suhteen. 

Nykyisin pienyrityksille tukea tarjoavat myös muut tahot kuin Business Finland, joka oli kannaltamme ainoa alkuvaiheessa. Kannattaa, esim. tätä kuvaa tutkien miettiä voisiko sinun yritykselläsi olla mahdollisuus kehittää nyt jotain uutta ja mihin tahoon voisi ottaa yhteyttä.