Hurjia uutisia kantautuu maailmalta, eikä mistä tahansa vaan Shopifyn pääkonttorilta: Shopify-verkkokauppa on aikeissa mahdollistaa verkkokauppiaiden globaalin eli kansainvälisen myynnin asiakkaille mahdollisimman helposti.

Perinteisesti verkkokauppa viedään yhdelle markkina-alueelle kerrallaan sekä markkinoiden haltuunottokustannusten että ihan käytännön syiden vuoksi: millaiset markkinat on kyseessä, kuka tekee kieliversiot, miten logistiikka, entä maksutavat? 

Tällä hetkellä on toki mahdollista tehdä kansainvälistä kauppaa suoraan eri maiden kuluttaja-asiakkaille käyttämällä esimerkiksi käsityöläisten suosiman Etsyn tai logistiikkajätti Amazonin kaltaisia alustoja. 

Verkkokauppa ei tunne rajoja – jos ei logistiikkaa, verotusta ja maksutapavalintaa lasketa 

Shopify haistelee tulevaisuuden trendejä; yli rajojen tapahtuva verkkokauppa on yhä yleistyvä tapa tehdä myös kuluttajakauppaa. Silti kaupan esteiksi verkkokaupassa on muodostunut monia käytännönsyitä; toimitusten järjestäminen, maksutavan valinta sekä verotuskäytännöt askarruttavat myyjiä. Nyt Shopify on tuomassa markkinoille suoraan myyjän hallintapaneelista ”Nappia painamalla” -toiminnon, jolla myyjä voi ottaa käyttöön uusia markkinoita verkkokaupalleen ja näin ollen aktivoida myös paikalliset valuutat, hinnoittelun ja esimerkiksi varastohallinnan.

Shopify mahdollistaa tulevaisuudessa yksittäiselle verkkokauppiaalle seuraavat toiminnot:

Milloin tämä kaikki sitten saapuu Suomeen?

Shopifyn lupauksen mukaan kansainvälisellä myyntivalmiudella varustettu Shopify alkaa toimia heti tänään ja vähitellen “tulevien kuukausien sisään” kaikille kauppiaille. Suomalaisten verkkokauppiaiden ei silti kannata pidättää hengitystä; Suomen markkinat on globaalissa mittakaavassa pienet, joten tuskin olemme prioriteettilistalla ihan kärjessä. Se on nähtävissä myös Shopify Payments -maksutavan käyttöönotossa, mikä ei ole vielä mahdollista Suomessa, vaikka tämä suoramaksu-ominaisuus on ollut jo tovin käytössä. 

Silti Shopifyn askel kohti “sisäänrakennettua” kansainvälistä verkkokauppamaailmaa on merkittävä. Se antaa myös pienille ja uusille brändeille mahdollisuuden kokeilla ja saavuttaa nopeasti ja vaivattomasti uusia ja kaukaisiakin kohdemaita.